2011. május 10., kedd

veteményes




A veteményesünk a valamilyen agresszív pimpó-rengeteg feltörésével keletkezett kb. 20 (húsz) m2-es földterületen helyezkedik el. Délen a már említett sziklás cement-beton-cserép halom határolja, itt különböző sziklakerti fakírok meghonosításával próbálkozom, illetve, mivel a másfél kilós A KERT című szakmunkában azt olvastam, hogy a fűszernövényeknek jobb az ízük sovány talajban, őket helyeztem még itt el (citromfű, oregano, fodormenta, borsmenta, kakukkfű-- egyelőre). A még délebbre elhelyezkedő fennsíkon (6m2) még ők sem tudnak megélni, ott már az ásót sem lehet leszúrni, arra füvet vetettem, amit szorgosan locsolok, irtózatos vízdíjat generálva, meg ott van a komposztáló és ott lesz az esővízgyűjtő hordó is, majd egyszer.


A veteményest északon a szomszédunk málnása határolja, amelyben napsütéses idő esetén megfigyelhető elégedetten heverésző-mosakodó, igen elvetemült macskája is. Keletre a szomszéd Zsófi néni lekerített virágoskertje, illetve a két szomszéd kutya kuplerájosa, nyugatra pedig maga a szent bográcsozó hely található, amire a hétvégén Theo meg is kapta a 15 literes, szigorúan felfelé szűkülő szájú bográcsát. Az értékes veteményest vadászkerítés veszi körül, hogy pitbullunk nehogy kárt tegyen benne pöttyös kesztyűbe bujtatott lábaival és ásási hobbijával.

A betájolás után most megpróbálok visszaemlékezni mi is található a veteményesben, hiszen tudom, hogy ez iránt irtózatos az érdeklődés kedves olvasóink részéről. A Zsófi néni kutyáihoz közelebb eső részen vannak a magról vetettek: répa, petrezselyem, metélőzeller, rukkola, retek, spenót, póréhagyma, lilahagyma, téli sarjadékhagyma, gyöngyhagyma. A listából gondolom látható, hol kezdődik Theo birodalma. A bográcsozóhoz közelebb eső részen pedig éppen 2 napja ültetett el Anyu valódi pázmándi paradicsom- és paprikapalántákat. Itt vannak a ribizli- és jostabokrok is, meg a zsálya. Valamint itt volt Jakab szamócája is, amit azonban - bár nem tudom, helyes-e ezt elmondani - Theo egy túlhevült kapálási rohamában - távollétemben --- összetévesztvén annak levelét a pimpóval -- kikapált. Sajnos!

És még így is maradt egy 2 m2-es hely! ide majd Papi kertjéből szeretnék áthozni valami extrát, ő most éppen a sakktábla fázisban van veteményesével, ami csupán 45-ször ekkora területen helyezkedik el. Articsóka vagy rebarbara, valami ilyen menő cuccot fogok áthozni tőle, hogy menő kisgazda lehessek. Holnap, ha nem felejtem el, majd le is fényképezem.

2 megjegyzés:

  1. ennyi sok térbeli infó befogadása már túlterheli a mackóagyat. kérhetünk térképet, olyan kézzel rajzolt fajtát, mint a micimackó elején? tudjátok, erre a százholdas pagony, arra a sziklakert, fennsík, veteményes, észak s.í.t.

    VálaszTörlés
  2. Csabit nem szabad beengedni a veteményesbe!!!

    VálaszTörlés

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...